EKSTRAKT ANANASA i sve njegove prednosti

EKSTRAKT ANANASA i sve njegove prednosti

Zašto bismo trebali koristiti ekstrakt ananasa?

Ananas je odličan antioksidans za vašu kožu . Upravo iz tog razloga puno kozmetike i proizvoda za njegu kože obično koriste ovaj veličanstveni sastojak . Evo glavnih razloga zašto biste trebali koristiti proizvode s ekstraktima ananasa.

Sadrži vitamin C. Pobuđujući ovo veliko zanimanje za sastojak ,savjetovali smo se s nekim izvorima kako bismo saznali što doista vitamin C čini tako dobrim sastojkom za našu kožu. Legenda je tu s razlogom, a vitamin C djeluje iz različitih aspekata : gruba tekstura kože ,neujednačen ten, ožiljci na koži,promjena pigmenta . Savršeno rješenje za mnoge uobičajene probleme kože . Najviše od svega,vitamin C je moćan antioksidans,koristan sastojak protiv slobodnih radikala . Kolagen i elastin su prirodna proteinska vlakna koja pomažu u održavanju kože i nabora.

Dakle pomažući u promicanju proizvodnje kolagena,aktualan vitamin C može pomoći u sprječavanju preranog starenja kože . Djeluje na kožu svojim posvjetljujućim i glatkim učincima ,upija se u prirodni proces regeneracije Vaše kože . Lokalna primjena antioksidanata pozitivno pomaže u obnavljanju šteta uzrokovanih UV zrakama ( dragocijenim za sprječavanje prekanceroznih oblika kože ) i dugim izlaganjem zagađenom zraku.

Sadrži BETA KAROTEN :

Beta karoten je,kao i svi karotenoidi ,antioksidans. Antioksidans je tvar koja inhibira oksidaciju drugih molekula; štiti tijelo od slobodnih radikala . Slobodni radikali oštećuju stanice oksidacijom.  Na kraju šteta koju uzrokuju slobodni radikali može uzrokovati neke od kroničnih bolesti. Nekoliko studija pokazalo je da antioksidanti putem prehrane pomažu imunološkom sustavu ljudi ,štite od slobodnih radikala i smanjuju rizik od razvoja karcinoma i bolesti .

Neke studije sugeriraju da oni koji knzumiraju najmanje četiri dnevne porcije voća i/ili povrća bogatog beta karotenom imaju niži rizik od razvoja karcinoma ili bolesti srca. Beta karoten se pretvara u vitamin A koji je od vitalnog značenja za održavanje zdrave kože. Vaše tijelo pretvara onoliko vitamina A iz beta karotena koliko mu treba ; visoke doze ovog vitamina mogu biti toksične.

Prednosti ovog pigmenta su sljedeće:

STARENJE– zahvaljujući beta karotenu ,ananas sprječava prerano starenje kože djelujući kao antioksidans ,odnosno kao tvar koja uzrokuje oštećenje kisika uzrokovano UV svjetlom ,zagađenjima i drugim opasnostima za okoliš poput pušenja.  Konzumiranje adekvatne  razine beta karotena daje vašoj koži prirodan sjaj ,čineći ga privlačnijim i ljepšim. Prekomjerni unos ,međutim ,treba izbjegavati jer može izazvati žutilo na nogama ,dlanovima , nosu pa čak bijeli dio očiju može poprimiti žutu boju.

Osjetljivost na sunce?!

Ananas to zaustavlja ! Visoke doze beta karotena čine vašu kožu manje osjetljivom na sunce. Stoga je posebno korisno osobama s eritropoetičkom protoporfirijom -rijetkim genetskim stanjem koji uzrokuje bolnu osjetljivost na sunce kao i probleme s jetrom. Štoviše,može povećati učinkovitost krema za sunčanje.

Problem sa sklerodermom? Ananas postaje liječenje! Skleroderma je poremećaj vezivnog tkiva karakteriziran otvrdnutom kožom. Nastaje zbog niske razine beta karotena u krvi. Smatra se da su dodaci beta karotenima korisni osobama sa sklerodermom. Međutim,istraživanje se još uvijek nastavlja u vezi s tim pa se prije korištenja ovih dodataka savjetujte s liječnikom.

Liječenje stanja kože.

Beta karoten je koristan u liječenju stanja kože poput suhe kože ,ekcema i psorijaze. Ako se primjenjuje izvana ,pomaže u liječenju čira, impetiga,groznica,karbukula i otvorenih čireva ,te uklanja staračke mrlje. Također,ubrzava zacijeljenje kožnih lezija ,posjekotina i rana.

Dobitna kombinacija njegovih elemenata daje ananasu veliku snagu . Pomaže u povećanju obnove stanica zajedno s umirujućim i hidratizirajućim učinkom ,smanjujući crvenilo i iritaciju.

Ne volite pizzu s ananasom ?! Razmislite još jednom ! Uz veliku čašu svježe iscijeđenog soka od ananasa.

ISPROBAJTE NAŠ PILING S EKSTRAKTOM ANANASA.