Za održivi planet: Tehnologija “Bag-On-Valve”

Za održivi planet: Tehnologija “Bag-On-Valve”

Što je s prijetnjama vezanim za okoliš?

U posljednje vrijeme to je vrlo prepoznatljiva tema. Potrošnja plastike i zagađenje povezani su s niskom eko-održivim proizvodima koji se prodaju diljem svijeta. Klimatska stabilnost je izložena riziku i zato mi želimo malo pomoći!

Prosječni spojevi za raspršivanje (aerosolne posude) obično sadrže finu maglu tekućih ili krutih čestica (bilo koje formule, koje čine kozmetičko sredstvo za poliranje) zajedno s plinom za protjerivanje. To je mehanizam koji je stvoren za pretvaranje svih vrsta tekućih ili čvrstih dijelova u fino raspršenu maglu. Ispušni plin naziva se potisnim gorivom, obično se pretvara u tekućinu kada se kompresira unutar limenke pod visokim tlakom, što dopušta da se otopina/prašak i plin miješaju. Kada pritisnete mlaznicu, pogonsko gorivo se vraća u plinsko stanje i zajedno s proizvodom otpušta tlak.

Spremnici aerosola imaju i negativne strane:

  • Aerosolni propeleri kada isparavaju doprinose povećanju onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru
  • Neki od njih sadrže kemikalije kao formaldehid i ksilen, štetne tokisne
  • Mogu uzrokovati probleme zaštite okoliša (prema MIT studiju), poput smanjenja oborina, zbog povećanja temperature, sve posljedice na različite propelere plinove koji se šire u atmosferu. Od predindustrijskih vremena stvari su se drastično promijenile. Štoviše, aerosoli mogu mijenjati strukturu oblaka, povećavajući mogućnost grmljavinske oluje
  • Prirasta ugljičnog otiska zbog propelena koji sadrže ugljikovodik, oni također emitiraju plinove koji doprinose prizemnim razinama ozona, elementom koji izaziva astmu.

Naša kozmetika ne koristi nikakav potisni plin. U početku limenka sadrži samo komprimirani zrak, unutra je blokirana prazna vrećica, spojena na mlazni ventil. Pakiranje je punjeno proizvodom, tijekom ovog postupka, proizvod gura vreću prema aluminijskoj boci zahvaljujući komprimiranom zraku. Stvara se idealno okružje za očekivanje proizvoda. Štoviše, izbacivanje je automatsko zahvaljujući komprimiranom zraku. Ovaj jednostavan mehanizam poštuje prirodu!